Мануел Нойер се завръща под рамката на вратата за Байерн Мюнхен след едногодишно отсъствие срещу Дармщат, обяви наставникът на баварците - Томас Тухел.

Нойер не е играл за своя тим от 12 ноември 2022 година, когато за последно пази за Байерн Мюнхен в двубоя срещу Шалке, когато бе последният кръг от Бундеслигата преди паузата за Световното първенство в Катар, на което опитният страж пази за националния отбор на Германия.

"Ако всичко мине нормално и в днешната тренировка, той ще пази утре. Очакваме го с нетърпение. Неговото завръщане в игра е много впечатляващо. Забелязах промяната в кондиционното му състояние. Целият ни медицински и фитнес екип може да се гордее. Сигурен съм, че в най-скоро време той ще достигне оптимална форма", каза Тухел.

От началото на сезона на вратата на Байерн пази Свен Улрайх, който заслужи похвали за играта си от Тухел: "Свен винаги е бил приятел с Мануел и винаги двамата са се допълвали. Неговото представяне този сезон е чудесно. Улрайх обаче е наясно с йерархията и знае, че сега ще трябва да се върне на пейката".