Три клуба от Висшата лига все още преследват Йошко Гвардиол от Лайпциг преди лятото, но изглежда, че Манчестър Сити в момента печели надпреварата за неговия подпис, пред Челси и Ливърпул. Това е според Daily Mail, който съобщава, че Пеп Гуардиола е готов да направи Гвардиол "приоритетет номер 1" това лято.

В доклада се посочва още, че Ливърпул, въпреки интереса си, може да не е склонен да изравни цената на Гвардиол, като "червените" искат да направят значително възстановяване в своите редици чрез няколко нови попълнения.

Челси беше невероятно близо до привличането на Гвардиол миналото лято, но се провали в преследването си и оттогава похарчи близо 140 милиона паунда за централни защитници, давайки на Сити привидно ясен път да подпише с 21-годишния футболист.

Тъй като бъдещето на Аймерик Лапорт е неясно на фона на нарастващия интерес от редица клубове в цяла Европа и разочарованието му от липсата на игрово време в Манчестър, промяната в отбраната може да е неизбежна на "Етихад". Говори се, че Гвардиол има освобождаваща клауза от 96 милиона паунда в своя договор, която ще влезе в сила през 2024 г.

Хърватинът се наслади на фантастична кампания за Световното първенство през 2022 г. и вкара срещу Сити миналата седмица в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига.