Майнц разби Кьолн с 5:0 в мач от 11-ия кръг на Бундеслигата. Головете за домакините отбелязаха Маркус Ингвартсен, Доминик Кьор, Антон Щах, Аарон Карикол и Карим Онисиво. Червен картон за гостите получи Лука Килиан.

32 снимки

Първият шанс в мача бе още в 3-та минута, когато Джа-Сун Лий от Майнц достигна до високо подаване и стреля от границата на наказателното поле, но ударът му се отби в напречната греда.Седем минути по-късно Лука Килиан задържа съпреника си и съдията не се поколеба да отсъди дузпа за домакините. Ингвартсен се нагърби с изпълнението и не сбърка, пращайки топката неспасяемо в десния ъгъл - 1:0.

В 28-та минута Лука Килиан получи втори жълт картон и респективно червен. Малко след това Доминик Кьор се ориентира бърза в наказателното поле и успя да довкара една отбита топка, за да удвои резултата. В 40-та минута Антон Щах достигна до подаване на Лий и отправи страхотен удар в долия ляв ъгъл на вратата, отбелязвайки страхотен гол - 3:0.

В 58-та минута Флориан Кайнц от Кьолн изпълни великолепен свободен удар от средно разстояние, но нямаше късмет, тъй като единствено разтресе дясната греда. В 61-та минута попадение на Майнц бе отменено поради засада. Аарон Карикол също тества късмета си малко по-късно от пряк свободен удар, но го направи изключително прецизно, насочвайки топката в левия ъгъл и резултатът стана 4:0. 10 минути преди края още едно попадение на Майнц, този път на Джонатан Буркард, бе отменено поради засада. Секунди след това същият играч подаде на Онисиво, който отбеляза с добър удар отблизо, оформяйки крайното 5:0.

С тази победа Майнц са вече в зона Шампионска лига на 3-та позиция с актив от 18 точки, докато Кьолн остава на 9-то място с 16 пункта.