Майнц пречупи с 3:2 Байер Леверкузен като гост в мач от 21-ия кръг на Бундеслигата. 

"Аспирините" получиха шанс да изпълнят дузпа в 23-ата минута. Едмон Тапсоба застана зад топката, но ударът му от бялата точка бе спасен от стража на Майнц.

Гостите отговориха ударно само три минути след това. Антони Каси получи пас в наказателното поле на Леверкузен и отправи директен удар, преодолявайки стража. 

Байер Леверкузен обаче показа характер и бързо се върна в мача. В 32-ата минута на срещата Надием Амири се възползва от грешка на защитник на гостите, който не успя да изчисти топката. Амири пък я прати в мрежата на гостите и изравни. 

В четвъртата добавена минута на първото полувреме Леандро Барейро засече центриране с глава и прати топката във врата на "аспирините" за втори път. 

В 58-ата минута Патрик Шик върна паритета в срещата. Той стигна до отбита топка в наказателното поле и шутира. Вратарят на Майнц нямаше шанс - 2:2. 

Амин Адли бе изгонен с директен червен картон в 80-ата минута, след като направи нарушение в собственото си наказателно. Така Леверкузен остана с човек по-малко, а Майнц получи шанс да изпълни дузпа. Маркус Ингвартсен не сбърка от бялата точка и донесе победата на тима си.