Майнц 05 остана без победа в 10 поредни срещи в Бундеслигата, след като направи 1:1 с Унион Берлин у дома в отложен двубой от 18-ия кръг. Този резултат остави столичани на три точки над зоната на изпадащите, докато домакините продължават да бъдат в опасност.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Двата отбора изиграха интересно първо полувреме, въпреки че теренът бе наводнен заради проливен дъжд. На два пъти удари на Кевин Фоланд срещаха гредите, а Рьонов спаси опасни удари на Ван дер Берг и Амири. Традицонните протести на феновете, изразяващи се с хвърлени топки за тенис на терена, доведоха до доста дълго добавено време и в него се случиха и най-интересните събития. В осмата минута на добавеното време Майнц поведе, след като Йонатан Буркарт засече на близката греда с глава центриране от корнер. Домакините обаче не успяха да се оттеглят на почивката с гол аванс, защото пет минути по-късно, все още в добавеното време, Робин Госенс изравни, засичайки от въздуха дълбоко центриране отдясно на Хаберер.

След почивката шансовете за гол бяха по-малко, но по-добрите от тях създадоха домакините. Амири и Онисиво обаче пропуснаха, като особено чиста бе втората ситуация. В края и Унион имаше своята възможност, но Вертесен не се възползва.