68-годишният Феликс Магат призова за обединение в изпадналия в криза Херта Берлин, ден след като бе назначен за старши треньор до края на сезона. Отборът на Херта заема предпоследното, 17-о място във временното класиране в Бундеслигата с 23 точки от 26 мача.

„Трябва да работим всички заедно, за да излезем от тази трудна ситуация. Не става дума за мен или директора Фреди Бобич, а единствено за клуба“, заяви Магат на пресконференция при представянето си.

„Ще успеем да постигнем целта си, само ако сме напълно концентрирани върху задачата ни и важните неща“, добави Феликс Магат.

Херта е в серия от пет поредни загуби и няма победа в Бундеслигата от 18 декември насам, което доведе до уволнението на Тайфун Коркут.

Магат има две шампионски титли и два пъти е печелил Купата на Германия с Байерн Мюнхен, а през 2009 година стана шампион и с Волфсбург. След краткия му престои в английския Фулъм през 2014-а, по-късно той прекара сезон 2016/2017 в Китай и от тогава е извън играта.

„Не съм се занимавал с друго освен с футбол през целия си живот. Обичам тази игра. Мисля, че вече съм доказал, че мога да се адаптирам в различни ситуации. Искам да помогна на Херта и да спасим отбора от изпадане от елита“, коментира още Феликс Магат.

Освен незадоволителните спортно-технически резултати, друг проблем в Херта са някои несъгласия между управляващия борд на клуба и инвеститора Ларс Виндхорст.