Манчестър Юнайтед вече прави планове за следващия трансферен прозорец, като "червените дяволи" са нетърпеливи да гарантират, че са на пазара за най-добрите налични таланти. Очаква се атакуващите и креативните играчи да заемат видно място в списъка с желания на Ерик тен Хаг, като се предполага, че може да бъде проявен интерес към английския национал Мейсън Маунт, ако той не успее да договори нов договор с Челси.

Бившият нападател на Юнайтед Луис Саха не е убеден, че 24-годишният плеймейкър би бил правилният вариант, като каза на лорд Пинг: "Мейсън Маунт може да се впише във всеки отбор, но не мисля, че той имаше страхотна година в Челси и аз не съм сигурен защо той ще бъде свързван сега с трансффер повече, отколкото беше преди да видя как беше във форма през миналата година. Не мисля, че той трябва да се премести в Юнайтед, тъй като не играе добре. Смятам, че тези слухове идват от агенти и няма да обвинявам медиите, но преместването за Маунт не е правилното решение в момента".

"Маркус Тюрам е страхотно момче и страхотен играч. Много енергия, увереност, не мисли два пъти. Той е всеотдаен играч и типът, който ви дава гаранции с голове и асистенции. Не е само защото е френско момче, наистина харесвам манталитета на играча и той имаше малък проблем миналата година, но се върна блестящо, за да влезе в Световното първенство. Този човек е умел и тактически наясно, би бил страхотен играч за Юнайтед", допълни Саха.

Маркъс Тюрам, синът на победителя от Световната купа през 1998 г. Лилиан Тюрам, регистрира 14 гола и четири асистенции за Гладбах през този сезон, докато Маунт има само три гола и толкова асистенции в 31 мача в Челси.