Легендата Лотар Матеус постави под въпрос трансферната политика на германския футболен клуб Байерн Мюнхен заради привличането на Ерик Дайър и слуховете за интерес към Киърън Трипиър, пише Sky Sports.

"Байерн се нуждае от дълбочина в състава и от нови играчи, но точно от тях ли?", заяви той за Sky Sports.

"Ерик Дайър не бе ключов футболист дори в Тотнъм напоследък. Помня една реч на Ули Хьонес преди време, в която той каза, че Байерн повече няма да привлича играчи, които търкат пейките в други клубове. Последните трансфери обаче са по-различни от това, което се търси.

"Случаят с Киърън Трипиър е сходен.

"За мен това не е Байерн Мюнхен. Те трябва да се съсредоточат или върху намирането на нови играчи, или върху младите. Александър Павлович не игра срещу Вердер Бремен, а когато е на терена, той просто се отличава. 

"Байерн Мюнхен има много обещаващи млади футболисти и Кристоф Фройнд лично е отговорен за това. Той има страхотна скаутска мрежа. През лятото пуснаха Бенжамен Павар и Йосип Станишич да си ходят, но не взеха никого на тяхно място. Резултатът от това е, че имат проблем на десния бек и в центъра. Мислеха си, че ще се справят, но вече е твърде късно. Отборът още не може да намери себе си"./БТА