Футболистът на Борусия Дортмунд Марио Гьотце изглежда, че няма да остане при „жълто-черните“ след края на сезона. Гьотце рядко играе под ръководството на старши треньора Люсиен Фавр и така и не успя да покаже таланта си. Завръщането му в Дортмунд от Байерн не помогна на 27-годишния футболист да си възвърне формата от преди пет години, а намирането на нов клуб става все по-сложно на фона на пандемията от COVID-19.

Рекордьорът по брой мачове в националния отбор на Германия Лотар Матеус е на мнение, че не трябва бившият футболист на Байерн да очаква скоро да получи оферти от топ клубове.

"Не очаквам топ клубове да проявят интерес към Марио Гьотце. Вярвам, че той трябва да стане по-скромен, що се отнася до клуба и заплатата, която иска", каза бившият селекционер на българския национален отбор пред "Sky TV".

Договорът на Гьотце изтича през идното лято и в последните месеци преговорите за подновяването му са неуспешни. Според медиите в страната Гьотце не е готов да приеме намаляване на заплатата.

Матеус смята, че евентуален трансфер обаче може да помогне на нападателя да „рестартира“ кариерата си.

"Пожелавам му да се завърне. Но за това му е необходимо доверие от клуб, доверие на треньор и доверие в себе си. Ако успее, може да играе отново на най-високо ниво", каза Матеус.