Нападателят на Байерн Мюнхен - Хари Кейн, започна толкова добре, че ще подобри рекорда на Роберт Левандовски от 41 гола в сезон на Бундеслигата, смята клубната икона Лотар Матеус. Англичанинът вкара още два при домакинската победа с 4:2 над Хайденхайм в събота, за да запише 17 гола в първите 11 мача - рекорд в лигата.

Кейн също отбеляза един гол повече, отколкото водещите голмайстори (Никлас Фулкръг и Кристофър Нкунку) успяха в цялата кампания в Бундеслигата от 34 мача през миналия сезон.

„Вече бих направил прогноза. Освен ако няма сериозна контузия, той със сигурност ще счупи рекорда на Робърт Левандовски“, каза Матеус пред Sky.

Бившият нападател на Байерн Левандовски вкара 41 гола в лигата през сезон 2020-21, подобрявайки дългогодишния рекорд на Герд Мюлер от 40. Кейн каза, че в момента не мисли за рекорда и просто се концентрира върху представянето си.

„Да вкараш 17 гола в този момент е очевидно невероятно. Гордея се с това страхотно начало. Разбира се, отборът има основна заслуга. Те ми предоставят възможностите. Харесва ми да играя в този отбор.

Успехът на 30-годишния футболист в първия му сезон е впечатляващ, откакто пристигна от Тотнъм, където той никога не спечели трофей.