Бившият селекционер на националния отбор по футбол на България - Лотар Матеус вярва, че Бундеслигата може да отпразнува завръщането на Шаби Алонсо, който от тази седмица е треньор на Байер Леверкузен. Разбира се, Матеус остави сериозен отпечатък в немския футбол като футболист, както и в Италия при престоя си в Интер. 

"Бундеслигата го очаква с нетърпение", каза бившият световен шампион пред ДПА. "Убеден съм, че предложението на Леверкузен не е първото, което е получил, но сега се чувства готов."

Алонсо, който спечели Мондиал 2010, Евро 2008 и Евро 2012 с Испания има огромни успехи и на клубно ниво с Реал Мадрид, Ливърпул и Байерн Мюнхен.
Той се завръща в Германия след престой с Байерн от 2014 до 2017 година и ще направи своя дебют в Леверкузен срещу местния съперник Шалке 04 в събота.

"Шаби Алонсо натрупа много международен опит като играч и е работил със страхотни треньори. Още като футболист се виждаше, че е човекът-оркестър", каза още бившият селекционер на българския национален отбор Лотар Матеус.

До момента Алонсо е бил треньор в академията на Реал Мадрид, както и във втория състав на Реал Сосиедад.

"През последните пет години той научи доста неща. Опитът, който натрупа на ниво младежи, му помага изключително много да отговори на очакванията в Байер Леверкузен", каза още Лотар Матеус.