Ливърпул е предприел конкретни действия и вече се е свързал със старши треньора на Байер Леверкузен Шаби Алонсо относно възможността той да поеме „червените“ пред лятото, твърди Foot Mercato. Както е известно, мърсисайдци ще бъдат напуснати от Юрген Клоп в края на сезона, слагайки край на изпълнения с трофеи деветгодишен период с германския мениджър начело.

Шаби Алонсо, който е бивш футболист на Ливърпул, е основният фаворит да поеме поста на „Анфийлд“ на фона на забележителната си работа в Байер Леверкузен. „Аспирините“ са начело в Бундеслигата, на ½-финал са за Купата на Германия и на 1/8-финал в Лига Европа. Президентът на Марсилия Пабло Лонгория наскоро разкри, че бившият полузащитник „знае точно в кои три или четири клуба иска да работи и е бил готов да ги изчака“.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

Ако 42-годишният Шаби Алонсо се възползва от възможността да застане начело на някои от бившите си отбори, изглежда, че Ливърпул ще бъде подходящ избор, като се има предвид, че Карло Анчелоти наскоро подписа нов договор с Реал Мадрид, а също така постът на Томас Тухел в Байерн Мюнхен не е под непосредствена заплаха. Перспективата да се завърне в клуба, с който спечели първата от двете си титли в Шампионската лига, може да се хареса на Алонсо.

Foot Mercato добавя, че испанецът е начело в списъка на Ливърпул за заместник на напускащия Клоп и, че настоящит лидер във Висшата лига са „взели нещата в свои ръце“ и са се свързали с Алонсо. Според информацията, мърсисайдци са се свързали с бившия си футболист още през ноември, когато са научили решението на Юрген Клоп да напусне клуба след края на сезона.