Ливърпул успя да победи новака в Първа Бундеслига – Дармщадт, с 3:1 и по този начин завърши летните си контроли преди старта на сезона в Англия по победен начин. Мохамед Салах откри резултата в петата минута на "Дийпдейл". Диого Жота удвои в осмата минута. Три след това Матиас Хонсак намали резултата. Луис Диас пък покачи актива на англичаните в 59-ата минута от срещата с изключителен гол с пета и гръб към вратата, с което обра овациите на привържениците, заели своите места на стадиона в Престън.

Мачът между двата отбора закъсня с 15 минути, тъй като трафикът в Престън възпрепятства навременното пристигане на автобусите на тимовете.  Проверката в Англия започна със сериозен териториален натиск от „червените“ спрямо германския си опонент, но в първите три минути удари към вратата на Дармщадт нямаше.

11 снимки

Първият опасен момент дойде в четвъртата минута, когато Собослай атакува с висока преса съперник, а топката отиде към Салах. Египтянинът продължи за Диого Жота, чийто удар не беше точен. Минута по-късно хората на Юрген Клоп вече бяха напред в резултата. Това се случи чрез Мохамед Салах, който се оказа най-съобразителен след центриране от корнер в наказателното поле на Дармщадт и отблизо с левия крак той откри резултата – 1:0.

Вихреният старт на Ливърпул продължи и отборът вече водеше с 2:0 след само осем минути игра. Тогава Кристоф Цимерман получи пас по земя от вратаря, но бранителят на германците действа разконцентрирано. Салах отне и веднага пусна успореден пас към Жота, за който остана единствено да прати топката в германската врата – 2:0.

Две след това обаче „сините“ върнаха едно попадение чрез Матиас Хонсак. Гостите разиграха постепенно от своята половина, а Хонсак беше изведен сам срещу Алисон и с левия крак намали – 1:2.

След головото начало в Англия двата отбора поукротиха темпото, а в 23-ата минута Александър-Арнолд даде добро центриране към Гакпо, но ударът на нидерландеца с глава не беше точен. В 27-ата минута силен удар на Доминик Собослай беше спасен от вратаря на "синьо-белите".

В 54-ата се откри изключителна възможност за Дармщадт да изравни резултата, след като дълга топка попадна у Холанд, а Конате не успя да го спре. Той пусна към Шнелхардт, но Алисон се хвърли в краката му и предотврати удар.

При ответното нападение пък удар на Луис Диас беше отразен от Шухен, но в 59-ата колумбиецът се разписа след отлична своя изява. Собослай центрира от корнер, а Диас с перфектен завършек с пета зарадва „червените“ фенове на „Дийпдейл“ за 3:1.

Юрген Клоп направи много промени в състава си след час игра, а в 63-ата Диас умело влезе в полето на Дармщадт и топката попадна у Дарвин Нунес. С първото си докосване по нея пък уругваецът шутира, но Шухен направи добро спасяване с една ръка. Две след това друга резерва – Харви Елиът, опита да се разпише, но не беше точен.

В 76-ата Нунес можеше отново да се разпише, след като вратарят на Дармщадт не действа добре, но в крайна сметка той поправи неточността си и спаси отбора си от четвърти гол в срещата. Шест преди края пък отбраната на Дармщадт изчисти топката от голлинията си, след като удар на Нунес беше отразен на първа греда след центриране, но последвалия такъв от Джо Гомес едва не навести вратата на германския новак.

FT / ЛИВЪРПУЛ - ДАРМЩАДТ 3:1

1:0 Салах (5)

2:0 Жота (8)

2:1 Хонсак (10)

3:1 Диас (59)

Съставите:

Ливърпул: Алисон – Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън – Мак Алистър, Собослай – Гакпо, Диас, Салах – Жота

Дармщадт: Шухен – Холанд, Хонсак, Хорнби, Карич, Кларер, Ману, Мехлем, Нюрнбергер, Ридел, Цимерман