Селекционерът на Германия по футбол Йоахим Льов мисли да върне Томас Мюлер в националния отбор за Евро 2020 това лято, твърди вестник "Билд". Според изданието, Льов вече се е обадил на халфа на Байерн Мюнхен и го е уверил, че иска отново да разчита на него. 

Мюлер за последно игра за Германия през ноември 2018 година в Лигата на Нациите. През март 2019-а той беше освободен от националния отбор заедно със съотборника си Джером Боатенг и със защитника на Борусия (Дортмунд) Матс Хумелс.

Призивите за завръщане на Мюлер станаха по-настойчиви през последната година, тъй като полузащитникът се превърна в основен играч на Байерн под ръководството на старши треньора Ханзи Флик, а баварците спечелиха Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига миналия сезон. 

Льов ще обяви състава за Евро 2020 на 19 май. Заради пандемията от коронавирус европейското първенство беше отложено с една година, а сега треньорите ще имат право да повикат 26 играчи, с трима повече от обикновено. Евро 2020 ще започне на 11 юни, а Германия стартира кампанията си на 15 юни срещу световния шампион Франция в Мюнхен. Йоахим Льов ще напусне поста си след турнира, а негов заместник почти сигурно ще бъде Ханзи Флик.