Йоахим Льов получи вот на доверие от управата на Германския футболен съюз, след като селекционерът на Бундестима беше поставен под напрежение заради сериозните критики след поражението с 0:6 от Испания в Лигата на нациите през миналия месец.

Изпълкомът на централата заседава днес онлайн, а след срещата директорът на националните отбори Оливер Бирхоф изрази подкрепата си към Льов и промените, които специалистът предприе през последните две години. Бирхоф подчерта, че Маншафтът е изпълнил трите си основни цели - класиране за финалите на Европейското първенство, запазване на мястото си в първа урна за световните квалификации, както и на позицията си елитната дивизия на Лигата на нациите.

"Тези три основни задачи бяха изпълнени. За 2021 година искаме да направим силно Европейско първенство, да преминем успешно през световните квалификации и да продължим с развитието на отбора. Убеден съм, че Льов ще се справи с всичко. Напълно вярвам в това", каза Бирхоф.

Льов води Германия от рекордните 14 години, като през 2014 година изведе отбора до световната титла. Но в последните три първенства - Мондиал 2018 и двете последвали издания на Лигата на нациите, Бундестимът отпадна в груповата фаза.
 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.