Байер Леверкузен победи Бохум с 2:0 в мач от 17-ия кръг на Бундеслигата. Головете за домакините бяха дело на Едмон Тапсоба от дузпа и Адам Хложек. С тази победа "аспирините" са вече 8-ми с актив от 24 точки, докато Бохум остава на 16-а позиция с едва 16 пункта на сметката си.

Първата възможност в мача бе в 5-а минута, когато Адам Хложек за домакините се измъкна в наказателното поле на противника и опита нисък удар към средата на целта, но Мануел Риман го отказа с превъзходна намеса. Секунди след това съдията спря играта, за да прегледа за евентуална дузпа, която в крайна сметка бе отсъдена.

24 снимки

Едмон Тапсоба се нагърби с изпълнението и изпрати топката в горния ляв ъгъл, за да открие резултата. В 13-а минута гол на Муса Диаби бе отменен поради засада. През първата част липсваха повече чисти голови положения и Леверкузен се оттегли с аванс на почивката. В 53-а минута Адам Хложек овладя по красив начин подаване от Флориан Вирц, като се освободи от пазача си и изстреля топката в долния ляв ъгъл - 2:0. Единственият сериозен шанс за гостите бе в 89-а минута, когато Кевин Щьогер пропусна от чиста позиция, стреляйки на сантиметри от дясната греда.

Аугбург постигна минимална победа над Борусия Мьонхенгладбах в същия кръг от Бундеслигата. Единственото попадение в срещата бе дело на Мергим Бериша. С тази победа Аусбург се измъква от опасната зона, като вече е 14-ти с 18 пункта на сметката си, а Гладбах остава на 9-та позиция с 22 пункта.

Срещата не предложи много чисти голови положения, но първото такова бе още в 9-а минута, когато Бериша се освободи от пазача си и отправи топовен удар от наказателното поле. Топката летеше ниско към средата на целта, но беше парирана от великолепно спасяване от страна на Омлин. В 36-а минута Дион Дрена Бельо беше на точното място в точния момент, за да овладее отбита топка и да открие резултата в полза на Аугбург.

След преглед с ВАР, продължил над две минути, попадение бе отменено поради засада. В 51-а минута Арне Майер от Аугсбург се освободи от пазача си в наказателното поле, след като получи добър пас само за да шутира малко встрани от вялата греда. В 60-а минута Ермедин Демирович пое прецино подаване и опита късмета си, но изстрелът му бе спасен от вратаря. В 82-а минута все пак домакините стигнаха до гола, след като Мергим Бериша достигна до прецизно подаване в наказателното поле и отправи удар, който влетя в средата на мрежатна - 1:0 за Аугсбург.

Фрайбург и Айнтрахт Франкфурт завършиха при резултат 1:1 в мач от 17-ия кръг на Бундеслигата. Голът за гостите бе дело на Рандал Коло Муани, а за домакините точен бе Матиас Гинтер. С тази победа Айнтрахт е вече 4-ти с актив от 31 точки, докато Фрайбург остава на 6-а позиция също с 31 пункта на сметката си.

Първото по-интересно положение в мача бе чак в 28-а минута, когато Рицу Доан от домакините досигна до центриране, но стреля лошо и високо над вратата. Три минути преди края на първата част Рандал Коло Муани намери топката с невероятна сила и плътност, като отбеляза в десния ъгъл на вратата - 1:0 за Айнтрахт Франкфурт. Две минути след началото на втората част Кристиан Гюнтер намери Матиас Гинтер в наказателното поле и последният отбеля в долния десен ъгъл с удар отблизо с глава - 1:1. 

В 64-а минута Михаел Грегорич връхлетя върху страхотно центриране в наказателното поле, но прати мощния си удар от движение на косъм от лявата града. Повече чисти положения до края на срещата нямаше и двата отбора поделиха точките.