С гол дълбоко в добавеното време на Езекиел Паласиос Байер Леверкузен продължи с победния рейд в Бундеслигата, побеждавайки Аугсбург като гост с 1:0.

Мачът бе инфарктен в самия край, но добра атака отляво беше завършена от Паласиос с мощен удар отблизо, за да донесе нови три точки за „аспирините“.

И двата отбора имаха възможности за попадение още в редовното време на двубоя. В 18-ата минута Алехандро Грималдо излезе в добра позиция и стреля, но не успя са се разпише. Четири минути по-късно Ермедин Демирович пропусна изгоден шанс за домакините, а в 28-ата минута Грималдо удари греда за Байер след силен изстрел от дистанция.

Последваха пропуски на Патрик Шик и Роберт Андрих за гостите от Леверкузен до почивката, а в 49-ата минута същото направи и Есекиел Паласиос.

Демирович имаше възможност да реализира за Аугсбург и в 69-ата минута, но пропиля добра ситуация. Домакините вкараха топката във вратата на Байер Леверкузен в 72-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада, установена след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж-ВАР.

В 89-ата минута Йонас Хофман не успя да преодолее вратаря на Аугсбург, но в четвъртата минута на добавеното време на двубоя Паласиос завърши по най-добрия начин отлична атака за гостите и вкара за финалното 1:0 за Байер Леверкузен.