Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски остана на второ място в класацията за „Златната топка”. Той бе победен от Лионел Меси, като според мнозина това беше незаслужено.

Полякът използва профила си в „Instagram”, за да направи обръщение след церемонията.

„Като начало бих искал да поздравя Лионел Меси. Носителят на "Златната топка". Искам да благодаря на всеки един журналист, който гласува за мен и вярваше в постиженията ми през 2021 г.

Спечелих наградата „Нападател на годината” и нито един играч не може да спечели индивидуален приз без силен отбор зад себе си и верни фенове зад гърба си. За мен не е по-различно. Искам да благодаря на Байерн Мюнхен за възможността, която ми дадоха, за да успея и да постигна мечтите си. Искам да благодаря на моите съотборници в националния отбор на Полша и в Байерн. Искам да благодаря и на феновете ми, които ме подкрепят всеки ден, това означава много за мен.

И най-важното, огромно благодаря на семейството ми. Благодаря ти мамо, благодаря ти Ана – ти си любовта на живота ми и най-добрият ми приятел, благодаря на сестра ми Милена, на моите приятели и мениджърския екип за непрекъснатата подкрепа, която е основата на моите постижения.

Благодаря”, написа Левандовски.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)