Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски стана жертва на гнусна измама, съобщават полските медии. Футболистът решил да дари определена сума пари за операцията на дете, страдащо от тумор на окото.

Без повод за притеснения, Левандовски аут само за един мач

Родителите му били организирали кампания по набирането на средства за скъпоструващата интервенция. Левандовски е превел 24 хиляди евро по сметката, която в последствие се оказва, че е фиктивна.

Оказало се обаче, че зад цялата кампания стои нагъл мошеник, чиято единствена цел била да припечели от страданието на полското дете и неговото семейство. От полската прокуратура разкриха, че измамникът се казва Михал Шиники и е на 23 години. Възможно е да бъде осъден на 10-годишна присъда за постъпката си.

Левандовски за една бройка да отиде във Втора дивизия

Полицията е арестувала измамника, който е събирал пари от различни източници в период на месеци, без да бъде хванат. След като е бил разкрит, той е обещал да върне всички средства, а по-късно бе публикувана и снимка с превода на парите обратно в сметката на полския национал.

Самият Левандовски се яви в прокуратурата в понелник, за да даде показание за случилото се, като потвърди, че е станал жертва на измамата.