Нападателят на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски се завръща след контузия и ще бъде част от отбора за гостуването на Майнц 05 в събота. При победа баварците ще спечелят предсрочно титлата в Бундеслигата. 

Левандовски, който има 35 гола в шампионата през този сезон, се надява да се разпише в последните четири мача, за да подобри рекорда на Герд Мюлер за всички времена в Бундеслигата от 40 гола в една кампания - през 1971/1972.

За треньора на Байерн Ханзи Флик спечелването на деветата поредна титлата в събота е основен приоритет. Байерн е на първо място в класирането със 71 точки, с 10 пред втория РБ Лайпциг.
"Трябва да спечелим титлата възможно най-скоро. Това е първият ни приоритет", каза Флик на онлайн пресконференция днес.

"Левандовски беше с контузия четири седмици, но вече е добре физически и е показва това на тренировка. Той е отново в отбора. Трябва да видим как се справя и как реагира тялото му. Ще го подкрепим в опита му за рекорд, но най-важното е успехът на клуба", добави треньорът.

Флик също ще може да разчита на възстановените от контузии Серж Гнабри и Леон Горецка.

Баварците спечелиха шест трофея през сезон 2019/2020 под ръководството на Флик, който иска да напусне в края на настоящата кампания, въпреки че има договор до 2023 година. Спечелването на титлата в Бундеслигата за втора поредна година в събота би било едно от най-забележителните постижение за последните 18 месеца за старши треньора.

"Надяваме се да спечелим титлата в Майнц, но те нямат загуба в последните шест мача. Победиха в Бремен в сряда и изглежда, че са се спасили от изпадане с 31 точки. Така че може би ще играят малко по-свободно", каза още Флик.

"Бундеслигата е основата за участие в Шампионската лига, за световното клубно първенство и за Суперкупата на Европа. За да се случи това нормално, трябва да спечелите титлата. Изискването към Байерн е да бъде шампион", добави той.

Що се отнася до тържествата, Флик каза, че те ще трябва да почакат заради пандемията.

"Няма да правим нищо. Ще се прибираме у дома. Какво трябва да направим при сегашните обстоятелства? Искаме да спечелим титлата и каквото дойде след това, трябва да бъде с известна степен на спонтанност", заяви Флик.