Нападателят на Байерн Мюнхен – Роберт Левандовски разкри защо е категоричен в решението си, че иска да напусне клуба. Договорът на футболиста изтича след една година, но той нееднократно намекна, че желае да си тръгне от германския гранд още това лято.

Ръководството на Байерн и футболиста не престават да хвърлят упреци един на друг чрез медиите, като по всичко личи, че връзката между тях е тотално разрушена.

Твърди се, че желанието на Левандовски е да премине в тима на Барселона, който обаче ще трябва да плати сериозна сума за услугите му.

„Напускам, защото искам повече емоции в живота си. Те не искаха да ме изслушат до края. Нещо вътре в мен избухна и не мога да го преодолея. Дори когато искаш да бъдеш професионалист, понякога не се получава. Ако си бил в един клуб толкова години, бил си винаги готов и на разположение, и въпреки контузиите и болката си давал най-доброто от себе си, мисля, че най-доброто е да намерим добро решение и за двете страни, а не да търсим едностранно такова. Няма смисъл. Не и след толкова време. Бих ги разбрал, ако бях играл в Байерн две или четири години, но след толкова успешен път, готовност и подкрепа от моя страна, лоялността и респекта са може би по-важни от бизнеса”, бе откроен Левандовски в интервю за полските медии.