Вече бившият голмайстор на Байерн Мюнхен - Роберт Левандовски, отрече да е поискал да напусне заради желанието на баварците да подпише с Ерлинг Халанд. Германският първенец работеше по трансфер на норвежеца, който в крайна сметка премина в Манчестър Сити. Левандовски беше продаден на Барселона, след като отказа да поднови договора си и държеше да си тръгне от "Алианц Арена" през това лято, а баварците взеха за негов заместник Садио Мане от Ливърпул. 

"Това не беше проблем за мен. Не напуснах, защото Байерн работеше по трансфер на Халанд, разбрах за това. Тръгнах си, защото исках да изпълня една мечта", заяви 33-годишният нападател пред SportBild. 

Леви сподели още, че не иска да се изправи срещу баварците в груповата фаза на тазгодишното издание на Шампионската лига. "Не, не искам да е в груповата фаза. Твърде рано е и би било странно за мен. Желанието ми за жребия е определено да не играем срещу Байерн в групите". 

"Надявам се феновете да ме приемат положително, когато се завърна на "Алианц Арена". Аз имам само положителни спомени от престоя ми в Байерн. Историята ми с клуба винаги ще остане в сърцето ми", добави нападателят.