Роберт Левандовски, един от най-резултатните голмайстори в света и разказва за неуспешния си трансфер в Манчестър Юнайтед преди почти десетилетие в ексклузивно интервю за SportBild. Полякът разкри разговора си с легендарния мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън и как тогавашният мениджър Юрген Клоп и изпълнителният директор на Дортмунд Аки Вацке са блокирали преместването и са го убедили да продължи на "Сигнал Идуна Парк".

"Имахме приятелски мач с Дортмунд като подготовка, мисля, че срещу Бохум. Бях заменен на полувремето. Погледнах мобилния си телефон в съблекалнята. Имаше текстово съобщение с подател +44. Фъргюсън се опита да ми се обади и след това ми изпрати съобщение. Искаше да говори с мен", започна Левандовски.

"Все още бях в съблекалнята, взех си душ и му се обадих обратно, когато бях на тихо място. Английският ми не беше толкова добър, колкото е днес. Има силен шотландски акцент. Бях толкова фокусиран да разбера какво има предвид! Алекс Фъргюсън се опита да бъде внимателен, говореше бавно. Бях на 22 години, това беше специален момент", продължи нападателят.

"Говорих с Аки Вацке (главен изпълнителен директор на Дортмунд) и Юрген Клоп в лагера. Исках да отида в Ман Юнайтед! Но те казаха: "Няма шанс, Робърт. Имаме нужда от теб. Трябва да останеш", завърши Левандовски.

Полският нападател счупи няколко рекорда за голове в Бундеслигата, след като се присъедини към баварския гигант Байерн Мюнхен няколко години по-късно, спечелвайки титлата в лигата 10 пъти заедно с титлата в Шампионската лига.