Бившият нападател на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски каза, че баварският гранд е намерил отличен негов заместник в лицето на капитана на Англия Хари Кейн.

Левандовски нарече Кейн "супер нападател" на наградите на "Шпорт Билд" в Хамбург и добави: "Това е голям трансфер - не само за Байерн, но и за цялата Бундеслига."

Левандовски вкара 344 гола за Байерн в 375 мача между 2014 и 2022 година, преди да премине в Барселона. Той спечели осем титли в Бундеслигата и Шампионската лига.

Байерн беше без топ нападател миналия сезон, преди да подпише с рекордьора по голове за английския национален отбор и Тотнъм Кейн за повече от 100 милиона евро по-рано през месеца.

30-годишният Кейн вкара гол и направи асистенция при победата на Байерн с 4:0 срещу Вердер Бремен в началото на сезона в Бундеслигата в петък, но Левандовски също го предупреди, че Бундеслигата "не е лесно първенство".

Левандовски бе отличен в понеделник с други, включително Карл-Хайнц Румениге, Томас Мюлер, Матиас Замер, Лотар Матеус и Феликс Магат като "легенди" на Бундеслигата, която стартира преди 60 години./ БТА