Нападателят на Барселона Роберт Левандовски коментира раздялата на Юлиан Нагелсман с бившия му отбор Байерн Мюнхен. Полякът сподели, че е изненадан от решението на ръководството на германския хегемон. 

„Бях изненадан от това решение. Те се представиха страхотно в Шампионската лига. Може би в Бундеслигата не играха както искаха, но шампионската титла все е беше възможна", каза Левандовски пред Bild. 

Голмайсторът отрече Нагелсман да е основната причина за раздялата с баварците. "„Не беше заради него. Просто почувствах, че може би съм загубил радостта да играя футбол. Разбира се, продължих да ходя на работа, но това беше повече задължение, отколкото удоволствие". 

„Не исках да се чувствам повече така. Не беше добре нито за мен, нито за клуба. Винаги съм мислил, че бих искал да играя в друга лига. Прекарах много години в Германия и исках да науча нов език и да продължа да се развивам“, каза още нападателят.

"Най-доброто ми време в Байерн беше по времето на Ханзи Флик. Спечелихме всичко. Осъществих мечтата си да спечеля Шампионска лига. Марширувахме, независимо срещу кой отбор се изправяхме. Беше страхотно време", коментира Левандовски.