Нападателят Роберт Левандовски се надява Байерн Мюнхен да се наложи над Борусия Дортмунд в борбата на двата си бивши отбори за титлата в Бундеслигата, съобщи ДПА.

Левандоски, който в момента е в Барселона, каза пред Sport1 по време на спортните наградите "Лауреус" в Париж, че "винаги ще бъда за Байерн".

34-годишният футболист игра за Борусия Дортмунд в периода 2010-2014, преди да премине в Байерн, където игра в продължение на осем години и направи няколко голови рекорда, както и спечели требъл с отбора през 2020 година, освен всички други трофеи.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

Байерн е с точка пред тима от Дортмунд три кръга преди края на противоречив и непостоянен сезон за баварския гранд. Отборът се бори за 11-а поредна титла в Германия, докато Борусия се опитва да вземе първа шампионска купа от 2012 година насам.

"Чух, че много хора в Германия и Европа вярват, че ще е по-добре за Бундеслигата, ако Дортмунд спечели. Но аз винаги ще бъда с Байерн и не споделям тези надежди", каза полякът.

"Стискам палци на момчетата да спечелят и да покажат, че са най-добрите. Ще бъдат три вълнуващи мача", добави той.

"Вярвам, че Байерн е на добър път. Разбира се в последните седмици се случиха много неща, но мисля, че Байерн е с една идея по-напред", каза още Левандовски.

Левандовски е напът да спечели първенството на Испания с Барселона и заяви, че се надява, че отборът ще се справи по-добре в Европа през следващия сезон, като през тази компания бяха в една група с Байерн в Шампионската лига.

"По-добре сме подготвени от миналата година, когато играхме в групите на Шампионската лига. Мисля, че можем да направим следващата крачка", каза той.

"Беше много рано за мен последния път и бе предизвикателство да играя срещу Байерн. Но сега ще бъде по-лесно", вярва Роберт Левандовски.

 

БТА / Автор: Христо Бонински