Футболната легенда на Германия Йенс Леман обяви в предаването „Допелпас“ по телевизия „Sport1“, че е успял да преболедува коронавируса. Отделно от това 50-годишният бивш страж призова за частично отваряне на стадионите при подновяването на Бундеслигата.

„Заразих се в средата на месец март. Имах кашлица и повишена температура, но това продължи само ден и половина. Две седмици бях под карантина и след това лекарите потвърдиха, че съм излекуван. Прекарах заболяването по-леко от грип. Хората от рисковите групи обаче трябва да бъдат много предпазливи“, разкри Леман.

„За момента не съм чул солиден аргумент защо да не отворим 20% от стадионите при подновяването на първенството. Ако има по един човек на всеки 20 седалки, ще има достатъчно безопасна дистанция. Всеки нарушител да бъде гонен от стадиона. Иначе съм съгласен, че трябва да подновим работата на икономиката във всички аспекти, за да може страната да оцелее. Бундеслигата също е част от икономиката на страната“, допълни бившият вратар на Шалке 04, Милан, Борусия Дортмунд, Арсенал и Щутгарт.