Легендарният германски треньор Юп Хайнкес заяви, че избухналата пандемия от коронавирус е разкрила нежеланото развитие във футбола и обществото като цяло в последните години.

Getty Images
10 снимки

Хейнкес каза за вестник Welt am Sonntag, че егоизмът е бил поставен над ценности като сплотеност, човечност и солидарност.

"Трябва отново да изострим сетивата си за хора, които не се справят толкова добре в обществото, във футбола", казва Хейнкес.

Поглеждайки към футбола и кризата, която може би ще засегне доста клубове, Хайнкес подкрепи хората, които призовават за повече скромност.

"Важно е да се потърси път към повече нормалност във футбола. Сумите за трансфери и заплати трябва да бъдат намалени и отново да слязат към нормалните нива. В един момент парите станаха неморално много, каза опитният треньор.

В момента на 74 години, Юп Хайнкес е бил национален състезател на Германия, печелил е Шампионската лига и с Реал (Мадрид), и с Байерн (Мюнхен). Начело на баварците е бил в продължение на три периода, като върхът от отличия постига през 2013-а година, когато взима требъл.

Бундеслигата е спряна от средата на март заради пандемията, но клубовете се надяват по-късно този месец да нормализират тренировъчния процес, очаквайки потвърждение от правителството./БТА