Легендарният бивш полузащитник на Борусия Дортмунд Себастиан Кел смята, че пандемията от коронавирус няма да доведе до значително сближаване между клубовете, като всеки ще се опита да извлезе максимума от ситуацията. 

Getty Images
43 снимки

Целият елитен клубен футбол на Стария континент е спрян поне до май месец заради разрастващата се зараза. Кел смята, че клубовете ще трябва да си помагат в тези трудни моменти, но генерално не смята, че ще настъпи някаква революционна промяна в месеците след кризата. 

"Всички имаме едни и същи проблеми. Добре е да си споделяме и да се държим заедно, за да излезем по-лесно от тази ситуация", започна той. 

"Скептичен съм обаче, че ще има голяма промяна в мисленето занапред. Всеки иска да има максимален успех и да изплува до по-високото ниво възможно най-бързо". 

"Мисля, че кризата ще покаже своя ефект върху настоящото трансферно лято по-конкретно. Дали обаче намаляването на трансферните суми и заплатите ще е нещо дългосрочно е нещо, в което искрено се съмнявам", завърши бившият германски национал.