Бившият изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан заяви, че е изумен от получените критики от почетния президент на клуба Ули Хьонес, която заяви, че назначението на бившия национален вратар на Германия е било „голяма грешка“.

„Ако трябва да бъда честен, съм изумен. Байерн и аз се споразумяхме през лятото да затворим тази глава приятелски и бих бил щастлив да остана част от семейството на Байерн и в бъдеще“, каза Кан пред вестник „Билд“.

„Продължавам да държа на това, но изявлението на Ули Хьонес не допринася за уважителното ни отношение“, добави Кан.

Хьонес бе гост на BR Fernsehen и участва в дискусия за изборите в провинция Бавария в неделя, а говори също и по темата за Байерн Мюнхен и Оливер Кан.

„Най-важното нещо, когато искаш да промениш нещо е да започнеш със себе си и да признаеш, че си направил грешки. А назначението на Оливер Кан за изпълнителен директор беше голяма грешка“, бяха думите на Ули Хьонес.

„Когато осъзнах, че той не може да се справи, промених това заедно с Карл-Хайнц Румениге“, добави Хьонес.

Кан замени Румениге като изпълнителен директор на Байерн Мюнхен през 2021 година. И Хьонес, и Румениге в момента са членове на Надзорния съвет на клуба.

Кан бе уволнен от Байерн след спечелването на 11-ата поредна титла в Бундеслигата в последния кръг от миналия сезон.

„В ролята ми на изпълнителен директор на Байерн винаги съм действал за клуба с цялото си знание и съвест“, заяви Оливер Кан.

„За съжаление, след известно време се оказа, че имаме различни идеи за развитието и стратегията на клуба. В крайна сметка за всички нас бе по-добре да продължим по своя път“, добави Кан./ БТА