Отборът на РБ Лайпциг успя да се поздрави с много труден, но сладък успех с 2:1 срещу Вердер Бремен след продължения, за да си осигури място на финала за Купата на Германия. В герой за "биковете" се превърна Хий-Чи-Хуанг, който вкара първият и асистира за втория гол на Емил Форсберг в продълженията. 

20 снимки

Вердер започна никак не зле срещата и в първите 30 минунти изпусна два златни шанса. И в двата случая с пропуски се отчете Джош Сърджънт, който не издържа на напрежението, за да преодолее Петер Гулачи под рамката на вратата на Лайпциг. 

През втората част гостите се активизираха и удариха на три пъти гредите, последователно чрез Норди Мукиеле, Уили Орбан и Кристофър Нкунки. Гол обаче така и не падна и се стигна до продължения. 

Там РБ започна по отличен начин и в рамките на 5 минути имаше аванс, след като Хуанг се възползва от подаване на Мукиеле за 1:0. Авансът издържа едва около 10 минути, преди Леонардо Битенкорт да изравни в 105-та минута. 

Все пак, момчетата на Юлиан Нагелсман не оставиха да се случи голяма изненада и в последните секунди на мача Хуанг намери Емил Форсберг след бърза атака, а шведът наказа "бременските музиканти" за крайното 2:1.