РБ Лайпциг разгроми като гост Херта с 6:1 и се изкачи в топ 4 в класирането на Бундеслигата. Отборът е вече само на 4 точки от третия Байер (Леверкузен).

25 снимки

Тимът на Доменико Тедеско откри резултата в средата на първото полувреме чрез Бенямин Хенрихс, но още в началото на втората част Стеван Йоветич изравни след страхотен индивидуален пробив между няколко защитника. Черногорецът имаше шанс дори да изведе домакиите напред, но стреля покрай гредата. 

Нещата станаха необратими за Херта след час игра, когато Марк Оливер Кемпф направи дузпа и бе изгонен. Така отборът не само изостана в резултата след гола от дузпа на Кристофер Нкунку, но и му бе почти невъзможно отново да се върне в мача. Пет минути по-късно Нкунку вкара втория си гол след асистенция на Дани Олмо. В 75-ата минута и испанецът Олмо се разписа за 4:1. 

В 82-рата минута и Амаду Айдара се разписа за Лайпциг, като направи резултата 5:1 за гостите. Малко след това втори играч на Херта бе изгонен от терена - Сантиаго Аскасибар, но след намесата на ВАР той доигра срещата. Минута преди края Юсуф Поулсен вкара още един гол за гостите. 

Херта изживя подобен кошмар и при предишната си среща с РБ Лайпциг. През есента берлинчани загубиха от този съперник като гост с 0:6.