Лайпциг победи Байер Леверкузен с 2:0 в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата. Головете за домакините отбелязаха Кристофър Нкунку и Тимо Вернер. С тази победа Лайпциг са вече 5-ти с актив от 19 точки, докато Леверкузен остава на опасното 16-то място с 9 пункта на сметката си.

45 снимки

Първият шанс в мача дойде в 4-та минута, когато Нкунку се свлече в наказателното поле при контакт със съперников играч, но съдията даде сигнал играта да продължи. В 32-та минута Доминик Собослай подаде добре топката в наказателното поле от свободен удар и Нкунку успя да скочи най-високо в близост до точката на дузпата и изстреля куршум с глава във вътрешната страна на лявата греда - 1:0 за Лайпциг.

В 57-та минута Собослай беше този, който отправи удар, целящ досния десен ъгъл, но вратарят на Леверкузен направи блясково спасяване. Седем минути преди края Амаду Айдара отигра с висока топка към Тимо Вернер, който се включи напред и нанесе страхотен удар в десния ъгъл, а вратарят нямаше шанс да реагира.

В друга среща по същото време от Бундеслигата Волфсбург разби Бохум с 4:0. Попаденията за домакините бяха дело на Ридле Баку, Йонас Винд и на два пъти Феликс Нмека. С този триумф Волфсбург са 12-ти с 14 точки на сметката си, а Бохум остават на незавидната 17-та позиция с едва 7 пункта.

В 17-та минута Нмека шутира добре от границата на наказателното поле, но топката профуча малко вдясно. Същият играч получи страхотно подаване малко по-късно, като успя и да овладее чудесно топката, но вратарят спаси неговия изстрел. В 27.та минута Максимилиан Арнолд преодоля човека си и центрира към Нмека, който избяга от пазача си и забоде топката в десния ъгъл с хубав удар с глава отблизо - 1:0.

Малко преди края на първото полувреме Патрик Вимер се озова в свободно пространство с топката в крака след невероятна контраатака. Той погледна и плъзна към Баку, който хладнокръвно я промуши покрай вратаря отблизо и резултатът стана 2:0. В 58-та минута Нмека отбеляза второто си попадение, след като се пребори за топката в наказателното поле след свободен удар и нанесе удар с глава, завършил във вътрешната страта на лявата греда.

Десет минути преди края на срещата Йонас Винд нанесе свиреп удар от границата на пеналтерията и топката влетя в левия ъгъл на вратата, правейки резултата 4:0.

Щутгарт победи с 2:1 Аугсбург с гол в добавеното време. Головете за домакините бяха дело на Серу Гираси и Валдемар Антон, а за гостите точен бе Флориан Нидерлехнер. Щутгарт с тази победа са вече извън опасната зона на 15-то място с 11 точки, а Аугсбург остават на 13-та позиция с 14 пункта на сметката си.

Четири минути след началото на мача Нидерлехнер дриблира в наказателното поле и вдигна по перфектен начин топката над вратаря, а тя влетя право в мрежата. Страхотен лоб се получи, за да бъде резултатът открит в полза на Щутгарт. В 15-та минута Борна Соса намери Серу Гираси, който скочи най-високо и заби топката отблизо с глава право в долния десен ъгъл. Опитът му беше, както силен, така и прецизен, и Томаш Кубех нямаше шанс да го спре, а резултат бе изравнен.

В 18-та минута Щутгарт имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени. В добавеното време на първото полувреме Силаш отправи добър изстрел в наказателното поле, но ударът бе блокиран. Щутгарт в 86-та минута Лука Файфер можеше да донесе победата на Щутгарт след удар с глава, но топката срещна напречната греда. В първата минута на добавените 90 Валдемар Антон се превърна в герой за домакините, като получи топката в наказателното поле, реагира бързо и без никакви проблеми вкара топката в мрежата, донасяйки триумфа на Щутгарт.