Лайпциг постигна убедителна победа като гост с 3:0 над Волфсбург в мач от 21-я кръг от Бундеслигата. С този успех Лайпциг е вече 5-и в класирането с актив от 39 точки, докато Волфсбург остава на 7-а позиция с 30 пункта на сметката си.

В 14-а минута падна първото попадение в срещата, след като Емил Форсберг достигна до топката на границата на наказателното поле и стреля от движение без да се двоуми. Намери топката отлично и тя влетя право в долния десен ъгъл - 1:0 за Лайпциг.

19 снимки

Четири минути преди края на първото полувреме изпълни свободен удар от средно разстояние, но красивият му опит разтресе единствено дясната греда. В 59-а минута защитник блокира неволно топката на голлинията след удар на Андрезиньо от наказателното поле. Пет минути преди края на срещата Кристофър Нкунку отигра с прост успореден удар на крака на Лаймер, който се нагласи и запрати топката в долния десен ъгъл - 2:0. В добавеното мреме на срещата Ксавер Шлагер сервира топката на Собослай на ръба на наказателното поле, който я изстреля в лявата част на мрежата - 3:0. Това бе и крайният резултат в срещата.

В друг мач от същия кръг Щутгарт се наложи с 3:0 над Кьолн. Головете за домакините бяха дело на Жил Диаш, Танги Кулибали и Борна Соса. С тази победа Щутгарт е вече 14-и с актив от 19 точки, докато Кьолн остава на 11-а позиция с 26 пункта на сметката си. 

В 9-а минута Шил Диаш овладя топката на ръба на наказателното поле на пеналтерията след превъзходен пас по земя, дело на Харагуши. След което си освободи пространство и изпрати чудесен удар, който намери пътя си до горния ляв ъгъл, отклонявайки се от гредата - 1:0 за Щутгарт. В 26-а минута пред Силаш се откри страхотна възможност да удвои резултата, но топката профуча встрани от лявата греда.

В 59-а минута Борна Соса сътвори удивително изпъление на пряк свободен удар и не даде шанс на вратаря. Той заби топката в горния десен ъгъл след рикошет в гредата - 2:0. В 74-а минута Ватару Ендо отигра към Танги Кулибали, чийто отклонен изстрел от наказателното поле премина покрай безпомощния удар Марвин Швебе - 3:0. В края на срещата Щутгарт можеше да направи резултата с 4:0, но Енцо Мийо бе отказан от прекрасна намеса на Марвин Швебе.

Фрайбург измъкна важна, но трудна победа над Бохум с 2:0. Головете за гостите бяха дело на Михаел Грегорич и Лукас Хьолер. С тази победа Фрайбург е вече 4-и с актив от 40 точки, докато Бохум остава на 16-а позиция с едва 19 пункта на сметката си.

Първото попадение в срещата падна в 39-а минута, когато Винченцо Грифо центрира от ъглов удар, а Грегорич бе намерен в наказателното поле, който стреля под напречната греда, завършвайки брилянтно - 1:0 за Фрайбург. Повече интересни положения за първото полувреме нямаше и гостите имаха минимален аванс преди втората част.

Само пет минути след началото на второто полувреме Лукас Хьолер се справи добре, засичайки центриране в наказателното поле и заби удара си с глава в левия ъгъл - 2:0 за Фрайбург. В 63-а минута Антони Лосила от Бохум получи директен червен картон, след ужасяващо влизане, което застрашаваше здравето на противника.

Бохум имаше две възможности 20 минути преди края да се върне в мача, но Филип Хофман и Джорджи Осей-Туту не съумяха да преодолят вратаря на Фрайбург, който бе на място, за да отрази. В продължението на срещата Юнг Йонг бе сам в наказателното поле, заобиколи вратаря, но неочаквано нацели напречната греда с удара си. Това бе всичко за срещата.