РБ Лайпциг и Айнтрахт завършиха при резултат 0:0 в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата, като това бе четвърти пореден мач между двата отбора, в който те не успяват да се победят.

Домакините започнаха много активно двубоя, като Кевин Трап трябваше да се намесва решително в 22-ата минута, когато Мохамед Симакан стреля много опасно, а след спасяването топката се отклони и в гредата.

Гостите от Франкфурт също имаше добра възможност в 37-ата минута, когато Линдстрьом напредна много добре отляво, но не стреля. В 40-ата минута отново удар от голямо разстояние на Конрад Лаймер попадна в гредата на гостите.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Домакините все пак стигнаха до попадение в добавеното време на първата част, когато Анхелиньо получи топката на левия фланг и я подаде към Нкунку, който отбеляза, но след намеса на ВАР попадението бе отменено поради засада.

Играчите на Лайпциг пропуснаха нови два шанса в началото на второто полувреме, когато първо защитник успя да изчисти пред крака на Нкунку, който бе в отлична позиция, а десетина минути по-късно Конрад Лаймер получи в наказателното поле и стреля, но Трап отново спаси.

Равенството даде възможност на Лайпциг да се изкачи на третото място в класирането на Бундеслигата с 45 точки. Толкова имат и Байер Леверкузен и Фрайбург, които са с по-добра голова разлика. Айнтрахт изпадна до 8-ото място в класирането с 38 точки.