Байер Леверкузен съумя да се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на Германия след успех у дома над Унион Берлин с 3:1. 

До 85-ата минута резултатът беше 1:1 и мачът отиваше към продължения, когато "аспирините" реализираха втория гол, който наклони везните в полза на домакините, а в добавеното време падна и трети гол в тяхна полза. Гостите завършиха двубоя с 10 души след изгонването на Ленц от гостите в 71-ата минута.

БГНЕС
14 снимки

Унион създаде най-интересната ситуация в началните минути на мача и в 12-ата минута Бюлтер стреля с глава отблизо, но Храдецки спаси ефектно. Все пак гостите първи стигнаха до попадение, след като Бюлтер намери добре Ингвартсен в наказателното поле и се разписа в 39-ата минута.

През втората част отново гостите създадоха сериозна опасност пред вратата на Леверкузен, но Андрих не съумя да се разпише.

В 71-ата минута Ленц от Унион получи втори жълт картон и остави съотборниците си в намален състав. Буквално минута по-късно Карим Белараби съумя да изравни резултата след пас на Хаверц за 1:1. 

Домакините пропуснаха да поведат в 79-ата минута след удар на Вайзер, но топката мина встрани от вратата. Все пак в 86-ата минута Арангис реализира с глава и домакините съумяха да излязат напред в резултата.

Точка на спора сложи Муса Диаби след пас на Белараби в добавеното време на мача, за да фиксира крайния резултат.