Айнтрахт Франкфурт записа първи домакински успех от началото на сезона в Бундеслигата. „Орлите” се наложиха с 2:1 над Унион Берлин в среща от 13-ия кръг на първенството. Джибрил Соу и Евън Ндика дълбоко в добавеното време се разписаха за победителите, докато Макс Крузе беше точен за „железните”.

За Айнтрахт това бе трета поредна победа и с 18 точки заема 12-о място във временното класиране. Унион е шести с две точки повече.

7 снимки

В 8-ата минута Тайво Айуонии можеше да се разпише от близка дистанция, но Кевин Трап спаси.  В 22-ата минута „орлите” поведоха. Изчистена топка попадна в Джибрил Соу, който с удар от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

Четири минути по-късно удар с глава на Дайчи Камада срещна гредата. В 37-ата минута удар на Филип Костич след пас на Рафаел Боре мина покрай лявата греда.

В 62-ата минута Ндика фаулира Айуонии в наказателното поле. След намесата на ВАР Саша Щегеман посочи бялата точка. Зад топката застана Макс Крузе, който изравни.

В 71-ата минута Андреас Луте се намеси решително след удар на Гонсало Пасиенсия. В продължението на мача отново Пасиенсия можеше да се разпише, но пак пропусна.

В петата минута на добавеното време Евън Ндика се извиси след центриране на Костич отдясно и с глава донесе успеха на Айнтрахт.