Байер Леверкузен направи поредна крачка към титлата в Бундеслигата. "Аспирините" победиха с 2:1 у дома Хофенхайм, след като осъществиха обрат в последните минути на мача. Двубоят беше от 27-ия кръг на първенството. 

Максимилиан Байер изведе гостите напред в резултата в 33-ата минута. Байер изравни едва в 88-ата минута чрез Роберт Андрих. В добавеното време на срещата Патрик Шик донесе поредните три точки за отбора на Шаби Алонсо. 

Леверкузен събра 73 точки и е лидер във временното класиране, като продължава да няма загуба във всички турнири от началото на сезона. "Аспирините" имат 13 точки аванс пред втория Байерн, който по-късно днес приема Борусия Дортмунд. Хофенхайм е девети с 33 точки. 

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Двубоят започна с очакван натиск на "аспирините". В 18-ата минута пред Флориан Виртц се откри отлична възможност да се разпише. Германският национал овладя топката около точката за изпълнение на дузпа и нанесе удар, който мина опасно покрай гредата. 

В 22-ата минута Байер имаше претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на играч на Хофенхайм, но такава не беше отсъдена. 

Гостите шокираха своя съперник в 33-ата минута. Вут Вегхорст намери в наказателното поле Максимилиан Байер, който от близка дистанция преодоля вратаря за 0:1.

"Аспирините" опитаха веднага да върнат гола и притиснаха своя съперник в неговата половина. В 43-ата минута Гранит Джака не успя да се разпише от удобна позиция, след като ударът му беше отразен от Оливер Бауман. В продължението на първата част Роберт Андрих не успя да реализира от близка дистанция с глава. 

Втората част се разви идентично за първата и домакините търсеха поне изравнителен гол. В 70-ата минута Алехандро Грималдо преодоля противников защитник и отправи удар, който Бауман отрази. Минута по-късно "аспирините" поискаха нова дузпа за игра с ръка, но Дениз Айтекън отново не отсъди такава. 

В 75-ата минута Бауман отново трябваше да се намесва. Вратарят първо отрази удар на Патрик Шик. Топката се озова в Амин Адли, чийто шут беше спасен от стража. 

В 88-ата минута шут на Андрих срещна гредата. Последва корнер, след който Джоната Та намери Андрих, а той с глава изравни. 

"Аспирините" стигнаха до пълен обрат в добавеното време на мача. Нейтън Тела подаде към Патрик Шик, а чехът от няколко метра нямаше как да сбърка - 2:1.