Една от изненадите на този кръг в Бундеслигата дойде в Дортмунд, където местният Борусия допусна изненадваща загуба с 1:2 Кьолн в мач от 9-ия кръг на първенството. Елис Скири се разписа на два пъти в 9-ата и 60-ата минута, за да даде комфортен аванс на гостите, преди Торган Азар да върне едно попадение в 74-ата минута, което обаче се оказа и последно в мача.

В 9-ата минута Мариус Волф надскочи Ерлинг Халанд на първа греда след изпълнение на корнер и отклони назад с глава, където Елис Скири реализира отблизо – 0:1.

През първото полувреме най-чистата ситуация се откри именно пред Халанд, който обаче не успя да вкара сам срещу вратаря

След точно час игра, отново след корнер, Волф надскочи за втори път Халанд и отклони към далечната греда, където Скири се разписа на празна врата за 2:0.

До края Борусия натисна и върна едно попадение в 74-ата минута чрез Торган Азар, който се разписа с хубав удар отляво в наказателното поле след подаване на Джовани Рейна.

В последната минута Халанд сътвори и един от най-големите пропуски в кариерата си досега, след като от 3-4 метра не уцели опразнената врата и да донесе равенството на „жълто-черните“.

Успехът на Кьолн е първи за сезона, като благодарение на него те измъкнаха от зоната на изпадащите. Борусия пък остава на третата позиция с 18 точки, с четири по-малко от лидера Байерн.

Всички резултати от съботната програма в Бундеслигата:

Унион Берлин - Айнтрахт Франкфурт 3:3

Борусия Дортмунд - Кьолн 1:2

Аугсбург - Фрайбург 1:1

РБ Лайпциг - Арминия Билефелд 2:1

Щутгарт - Байерн Мюнхен 1:3

Борусия Мьонхенгладбах - Шалке 04 от 19:30 часа