Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач прие спокойно поражението на своя тим с 0:2 от Борусия Дортмунд в мача за Суперкупата на Германия. Хърватският специалист счете, че тимът му не е изиграл най-добрия си мач поради обективни причини, но все пак се е представил „окей”.

Голове на Пако Алкасер и Джейдън Санчо през втората част позволиха на „жълто-черните” да триумфират с отличието на своя „Сигнал Идуна Парк”. Байерн имаше териториален превес през по-голямата част от мача, отправи и повече изстрели, но не стигна до чак толкова много на брой реални голови ситуации.

„Изиграхме един окей мач. Не беше добър, но беше окей. Допуснахме две грешки, от които Борусия се възползва, а ние не реализирахме възможностите си”, коментира специалистът.

„Не бих казал, че съм недоволен. Това просто беше първият ни официален мач за сезона и някои футболисти не бяха играли пълни 90 минути преди днес.”

Ковач също така сподели мнението си около грозния инцидент, при който неговият играч Йосуа Кимих настъпи Санчо по глезена отвън до игрището. „Не видях ситуацията. Сигурен съм обаче, че Джош не е действал нарочно”, каза Ковач.