Полузащитникът на Вердер (Бремен) Наби Кейта е под въпрос поради нова травма и вероятно ще пропусне утрешната среща от Бундеслигата, която е и последна за сезона, срещу бившия му отбор РБ Лайпциг. Старши треньорът на Бременските музиканти Оле Вернер заяви, че Кейта страда от стомашен вирус и едва ли ще се оправи до утре.

Халфът пристигна през лятото като свободен агент от Ливърпул, но постоянно е с проблеми – контузии, заболявания, и до момента е записал три мача едва. Той игра за РБ Лайпциг през периода 2016/2018, а сега няма да има възможност да се изправи срещу бившия си тим.

Наби попадна в лош период на постоянни контузии в последните шест месеца. ние му даваме цялата възможна подкрепа, която можем. Но не се отказваме, чакаме го да се върне в редиците и знаем, че ще успеем заедно, заяви пред агенция ДПА спортният директор Кременс Фриц.

Но освен, че страда от контузии, Кейта ще пропусне и минимум два мача през януари, тъй като ще трябва да се присъедини към националния отбор на родината си Гвинея за турнира Купа на Африканските нации.

Вердер (Бремен) е на 14-о място в класирането и те отиват към утрешната среща след успех с 2:0 над Аугсбург и 2:2 като гости на Борусия (Мьонхенгладбах). Но 50-ият мач на Оле Вернер се очертава един от най-тежките за цялата есен. РБ Лайпциг има три две победи подред и се подготвя за трета, която да го остави в борбата за топ 3.

"Наясно сме, че РБ Лайпциг е фаворит, но ние искаме да играем добре и ще се постараем да си създадем шансове. Ще се постараем да се представим на ниво и да си тръгнем с колкото е възможно повече точки", заяви увереният треньор на Вердер. /БТА