Бившият германски защитник Кристоф Метцелдер е призован от съда в Дюселдорф през април за дело, обвиняващо го в разпространение на детска порнография, обявиха от германския съд. Самият футболист отрича това, но срещу него има повдигнати обвинения, че е изпратил на свой познат чрез WhatsApp изображения на детска порнография.

Към момента не е издадена заповед за арест на бившия бранител, който сега преминава през обучението за издаване на лиценз за треньор към германската футболна асоциация. Изданието Bild твърди, че именно познатият на Метцелдер е споделил всичко на съда, след като получил поне 15 изображения на детска порнография. Германският национален канал ARD, за който бившият бранител бе коментатор, веднага реши да прекрати сътрудничеството си с него по време на разследването.

Метцелдер е вицешампион на света с Германия през 2002-а година и има 47 мача за Маншафта между 2001-а и 2008-а година, където играе като централен защитник. Голямата част от кариерата си прекарва в родината си, но през 2007-а е трансфериран в Реал Мадрид, след което три години по-късно следва завръщане в Шалке 04, където преустановява своята спортна кариера.