Отборът на РБ Лайпциг удари с 3:0 Байерн Мюнхен и спечели Суперкупата на Германия. И трите попадения бяха дело на Дани Олмо. Дебют за баварците направи новото попълнение Хари Кейн. 

Gulliver/GettyImages
30 снимки

РБ Лайпциг започна силно срещата, след като в 3-ата минута Дани Олмо откри резултата, след като прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

В 16-ата минута пък Матис Тел успя да стигне до топката в наказателното поле на Лайпциг, след което стреля, но в средата на вратата. Янис Бласвих се справи с изпълнението на Тел.

Осем минути след това Матис Тел отново опита късмета си с шут от дистанция, който обаче прелетя високо над напречната греда.

Минута преди края на редовното време Дани Олмо блесна отново с индивидуална акция, която завърши по отличен начин – удар по земята, с който преодоля Свен Улрайх за втори път в мача.

В 48-ата минута Лирой Сане шутира от границата на наказателното поле, но топката премина покрай левия страничен стълб. Две минути след това отново той стреля от движение, но пак неточно.

Хари Кейн се появи в игра, правейки дебюта си за баварците, в 63-ата минута.

Само пет минути след това обаче РБ Лайпциг получи дузпа, след като Нусар Мазрауи игра с ръка в собственото си наказателно поле. Дани Олмо се нагърби с отговорността и оформи хеттрика си с гол от бялата точка.

В 75-ата минута Йозуа Кимих си нагласи топката и изпрати силен удар, който обаче бе към средата на вратата и стражът на Лайпциг се справи.

Мазрауи пропусна страхотна възможност в 82-ата минута. Той се извиси над всички и стреля с глава, но топката прелетя встрани от десния страничен стълб. 

Две минути преди края на редовното време Бенджамин Шешко нанесе добър удар, който отиваше под напречната греда, но бе отразен от Свен Улрайх.