Контузията на капитана на Байерн Мюнхен - Мануел Нойер, е много по-тежка от първоначалните очаквания. До момента се знаеше, че вратарят е получил фрактура на дясната подбедрица, вследствие на инцидент, докато кара ски. Стражът се подложи на операция, като вече започна своето възстановяване. 

Bild пише, че в действителност стражът е получил фрактура на пищяла и фибулата. От лагера на Нойер не са отрекли тази диагноза, когато са били попитани. 

Поради тази причина никой в Байерн не може да каже кога и в каква форма ще се завърне 36-годишният вратар. Съществуват сериозни съмнения дали стражът някога ще може да се върне към най-добрата си форма, още повече, че в последните години той получи няколко контузии, които го вадеха от игра за не малък период от време. 

На "Алианц Арена" вече обмислят привличането на вратар, който да бъде дългосрочен заместник на капитана, а не само до края на сезона. Баварците са се насочили към Ян Зомер от Борусия Мьонхенгладбах, но "жребчетата" искат 8 млн. евро за швейцарския национал. Германският хегемон обаче не е склонен да плати тази сума за 34-годишнен футболист, който има договор с настоящия си клуб до края на сезона. 

Другата опция е прекратяване на наема на Александър Нюбел в Монако. Самият вратар обаче публично заяви, че не вижда смисъл от завръщане в Байерн, след като ще седне на пейката щом Нойер се възстанови. Германските медии добавят, че това никак не се е харесало на играчите на баварците и те са против Нюбел. 

Трансферният прозорец е отворен до 31 януари, но отговорните фактори на "Забенер Щрасе" не искат да чакат дотогава за привличането на нов вратар. Желанието им е този казус да бъде решен възможно най-скоро.