РБ Лайпциг ще бъде без нападателя Тимо Вернер за по-дълго от първоначалните прогнози поради проблем с адуктора, съобщи ДПА.

"Проблемите стават все по-упорити“, каза треньорът Марко Розе на пресконференция.

Вернер вече пропусна три мача този месец, включително мача от Шампионската лига срещу Манчестър Сити във вторник и няма да бъде на разположение за сблъсъка от Бундеслигата срещу Хайденхайм в събота.

Не е ясно колко дълго нападателят ще бъде извън игра.

Вернер трябваше да се справи с проблеми с гърба по-рано този сезон и миналата година пропусна Световното първенство през 2022 г. в Катар поради разкъсване на връзки. Проблемите с кондицията му поставят под съмнение участието му на Евро 2024 с Германия.

Има и спекулации, че Вернер може да бъде преотстъпен в друг клуб през зимата.

Междувременно капитанът Вили Орбан не се очаква да играе отново тази година поради скъсана връзка на коляното. Треньорът Розе се надява играчът да се върне за подновяване на тренировките на 2 януари след зимната ваканция.

"Искаме да бъдем във възможно най-добрата стартова позиция за втората половина на сезона. Очевидно се надяваме, че дотогава ще имаме както нашия капитан Вили Орбан, така и един от ключовите ни играчи Дани Олмо", каза Розе.

Олмо не е играл от октомври също поради контузия./ БТА