Нападателят Майкъл Олисе бързо се превърна в основен играч за Байерн Мюнхен, въпреки че се присъедини по-късно към подготовката на отбора от Бундеслигата, каза старши треньорът Венсан Компани преди мача срещу Вердер Бремен.

Олисе беше привлечен от клуба от Висшата лига Кристъл Палас за сумата от 60 милиона евро през юли, но прекара голяма част от предсезона, играейки за Франция на Олимпийските игри в Париж.

22-годишният футболист взе сребърен медал във френската столица, след като Франция загуби от Испания на финала. Той участва във всичките пет мача на Байерн във всички турнири този сезон и отбеляза три гола.

"За мен не беше толкова лошо, че той участва на олимпийския турнир, защото пристигна в наистина добра форма в Байерн", каза Компани пред медиите.

"Точно това очаквахме. Мисля, че той наистина играе голяма роля, което не е лесно, когато си пристигнал в Бундеслигата и то в голям клуб като Байерн. От моя гледна точка представянето му е много добро, но аз също оставам спокоен, защото знам, че е важно да продължи по начина, по който го прави, за да изживеем заедно хубави моменти", допълни треньорът.

Байерн е лидер в класирането на Бундеслигата с 9 точки от три мача, с 2 пред втория Борусия Дортмунд и третия РБ Лайпциг. Отборът на Компани гостува на осмия Вердер Бремен в събота в най-играния мач в историята на Бундеслигата, като това е 115-ата среща между двата отбора.

"Байерн срещу Вердер е традиционен мач. Когато играех в Бундеслигата, това беше сблъсък за върха на класирането. Вердер създаде много страхотни играчи. Това е специален мач утре и ние ще се подготвим за него", коментира Компани.

Белгийският мениджър добави, че на по-късен етап ще има яснота дали Мануел Нойер ще може да играе в двубоя, след като беше заменен на полувремето при победата на "баварците" с 9:2 в Шампионската лига над Динамо Загреб във вторник.

"Нойер трябва да се присъедини към тренировките днес и ще решим след това. Ще го обсъдим заедно. Не искахме да поемаме никакви рискове срещу Загреб, но той вече е по-добре. Няма други новини", заяви Компания.

Той каза, че очаква с нетърпение да присъства на Октоберфест, който започва в събота.

"Очакваме го с нетърпение, но през следващите 24 часа ще говорим само за Вердер Вердер. Идвам от Белгия, където бирата също е страхотна, както е в Бавария. Ще имаме хубавден всички в отбора в неделя", завърши специалистът.