Шампионът Байерн Мюнхен ще може да разчита на крилото Кингсли Коман в дербито от Бундеслигата с РБ Лайпциг в неделя, като французинът се завръща след двумесечно отсъствие, заяви старши треньорът Ханси Флик. Коман е извън игра от декември насам с контузия на коляното.

"Кингсли Коман е обратно в състава и сме много щастливи от този факт“, заяви временният наставник на баварския гранд. Мюнхенци са без контузените защитници Никлас Зюле и Хави Мартинес, докато нападателят Иван Перишич получи фрактура на глезена по време на тренировка миналата седмица и отпада от сметките за следващия месец.

Въпреки това Байерн е в серия от осем поредни победи във всички турнири, включително шест последователни в Бундеслигата и измести от върха в таблицата Лайпциг миналата седмица. Тимът има 42 точки, на една пред най-близкия преследвач, който не успя да спечели нито един от последните си три двубоя във всички надпревари. „За Байерн е особено важно да покаже сила. За мнозина неделният мач е като финал, но аз не искам да поглеждам към него като такъв. Остават още 13 кръга след този, така че всичко може да се случи“, завърши Флик. /БГНЕС