Нападателят на Байерн Мюнхен Кингсли Коман заяви, че иска да се превърне в една от най-големите легенди в клубната история, като спечели титлата във всеки един сезон, в който е част от баварците. 

26-годишният французин има впечатляваща колекция от трофеи във витрината си, която включва 12 национални титли - две на Франция, две на Италия и осем на Германия, за едва 11 сезона като професионален футболист. Той е ставал шампион във всеки един сезон от кариерата си, като през кампания 2015/16 става първенец и на Италия с Ювентус, където играе през първата половина на сезона, и на Германия с Байерн. 

През 2020 година с негов гол баварците спечелиха и Шампионската лига и Коман е готов да добавя отличия в колекцията си. "Когато се откажа, искам да мога да кажа, че съм ставал шампион във всяка една година като състезател. Това е много голяма мотивация за мен", заяви той пред клубното списание на баварците. 

"Разбирам, че много играчи искат да напуснат Байерн, тъй като не са доволни от нещо или искат да пробват нещо ново. Но много от тях забравят, че блестят най-вече заради факта, че са в отбор като Байерн. За мен е важно да имам силна връзка със съотборниците си и с хората в клуба. За мен Байерн е като семейство. Познавам почти всеки човек тук и около стадиона и намирам за много приятен факта, че не ми се налага постоянно да се свързвам с нови хора", каза Коман. 

Французинът има договор с Байерн до 2027 година и ако го изпълни, че бъде чужденецът с най-дълъг престой в клуба. "Нарочно подписах толкова дълъг договор, тъй като виждам себе си в Байерн още много години. Ще продължа да давам всичко от себе си, тъй като искам да стана легенда на този клуб. С радост бих нарекъл себе си най-големия баварец след всички чужденци в Байерн", завърши Кингсли Коман.