Айнтрахт Франкфурт се представя великолепно от началото на сезона и няма загуба във всички турнири от края на месец октомври. Актуалният носител на Лига Европа върви на пето място в Бундеслигата, където не познава вкуса на поражението вече седем поредни мача. 

Не всичко обаче е цветя и рози на "Дойче Банк Парк". Кокаинов афера разтресе клуба, а основният замесен е президентът Петер Фишер. Германската прокуратура започна разследване срещу него, съпругата му и най-големия му син за закупуване и притежание на наркотици. 

В края на януари в жилището на 66-годишния Фишер е извършен обиск, при който освен марихуана е намерено и "белезникаво вещество", което се оказва кокаин. Твърди се, че по-малкият син на Фишер, който е на 13, употребявал кокаин в училище със съученик, а майката на другото момче съобщила на полицията. По-големият син на президента на Айнтрахт има криминално досие. Смята се, че заедно с родителите си, той е съхранявал наркотиците по такъв начин, че 13-годишното дете да има достъп до тях. 

Фишер отказа коментар по темата, но от клуба го подкрепиха. Той е президент на Айнтрахт от 2000 година. Тимът се класира за 1/8 финал на Шампионска лига, където ще играе срещу Наполи.