Отборът на Хамбургер ШФ винаги се е гордял с факта, че никога в цялата си история не е изпадал от Бундеслигата. През сезон 2017/2018 обаче Динозавъра на немския шампионат е заплашен да вкуси от този срам и затова не е чудно, че хората на Бернд Холербах прибягнаха до отчаяни мерки за съботното гостуване срещу лидера Байерн Мюнхен.

Ако не друго, то в Хамбургер заслужават най-малкото аплодисменти за чудесното чувство за хумор при обявяването на групата си за двубоя. Къде на шега, къде с намигване относно тактиката за срещата в Мюнхен, сред избраниците на Холербах цъфна и… клубният автобус.

„Паркирането на автобус” отдавна е нарицателно за крайно дефанзивно поведение във футбола и очевидно Хамбургер се кани да направи точно това. Никой не може да вини отбора за подобен подход, като се има предвид как протичат гостуванията му срещу Байерн.

Преди малко повече от година – февруари 2017-а – баварците унижиха „червените шорти” с 8:0. През август 2015-а цифровото изражение за падението на Хамбургер бе 0:5, а през август същата година – отново 0:8. Ако върнем лентата още по-назад в търсене на разгромни победи за Байерн, стигаме и до март 2013 година, когато мюнхенци разбиват Хамбургер с 9:2.

През настоящия сезон 2017/2018 Хамбургер заема предпоследното 17-о място с едва 18 точки. Последният Кьолн има с една по-малко на сметката си, като по-тревожното е, че 16-ият Майнц 05 и 17-ият Волфсбург разполагат с по 25 пункта.